Ronde van Luik Rit 5

De 5e en laatste rit werd vandaag betwist in en om Seraing. In deze koninginnenrit moesten de renners 151 km. 900 afleggen met onderweg 9 bekende beklimmingen of meer dan 2000 hoogtemeters. Na enkele kilometers kregen 21 renners een vrijgeleide van het peloton en al snel liep de voorsprong op tot maximaal 4’40”. Bij de 21 koplopers zat ook Jimmy Janssens (ploegmakker van Kevin) die de best geplaatste renner in de kopgroep was. Op 35 km. voor de meet hadden de koplopers nog meer dan 3’15” voorsprong en wenkte de eindzege voor Jimmy. Op zo’n 30 km. voor de aankomst ging Jimmy alleen in de aanval en gaf zo zijn eindzege nog meer glans. Jimmy won solo de laatste rit met 1′ voorsprong en werd tevens de verdiende eindwinnaar van de Ronde van Luik 2017.
Kevin reed ook vandaag een ijzersterke finale. Hij ging nog weg uit het peloton en stak nog verschillende renners uit de kopgroep voorbij om nog als 13e te finishen op 2’56” van ritwinnaar Jimmy. Kevin had vandaag nog dichter kunnen eindigen maar kwam op zo’n 5 km. van de meet ten val door een renner die voor hem onderuit ging. Kevin had op het eerste zicht enkel schaafwonden aan de linker knie, elleboog en schouder. In het eindklassement rukte Kevin nog op naar de 5e plaats op 3’17” van ploegmakker Jimmy Janssens.
Foto’s van de 5e rit in het Album 2017 8-O

Team Cibel – Cebon won 4 van de 5 ritten (Michiel, Gianni, Kevin en Jimmy). Het eindklassement (Jimmy), de tussenspurten (Robby) en het algemeen ploegenklassement :aplause:  :aplause:  :aplause:

Dit bericht is geplaatst in Koersverslagen. Bookmark de permalink.

Een reactie op Ronde van Luik Rit 5

  1. leona schreef:

    Weer een prachtige prestatie Kevin ondanks je valpartij!!! :wink:
    En ook felicitaties aan het ganse Team :thumbrightt: :thumbleft: :thumbleft:

Geef een reactie