Kernen Omloop Echt-Susteren

Om 13 uur gingen er 158 deelnemers van start voor 191 km. in en om het Nederlandse Echt-Susteren. Een volledig vlak parcours met constant draaien en keren en heel veel smalle wegen. Vrij vroeg ontstond er een kopgroep van 13 renners met daarbij Stijn (ploegmakker Kevin). De kopgroep bereikte na 100 km. een maximale voorsprong van 3’25”. Het peloton schoot te laat in actie en de 13 koplopers zouden voor de zege strijden. Nog een 30-tal renners probeerden op zo’n 40 km. voor de meet de kloof te dichten, maar zij kwamen niet dichter dan 1′ van de koplopers. In de laatste ronde konden 3 renners zich nog uit de kopgroep losrukken en zij zouden spurten voor de zege. De Nederlander Robbert De Greef (Baby-Dump Cyclingteam) haalde het voor de Deen Morten Hulgaard en Stijn De Bock.
Kevin bolde als 90e over de meet in het eerste deel van het peloton dat een achterstand had van 2’29” en waar er nog gespurt werd voor de 46e plaats.

Dit bericht is geplaatst in Koersverslagen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie