De Kustpijl Knokke-Heist

Door een gebrek aan seingevers gingen de 94 deelnemers met zo’n 2 uur vertraging van start. In plaats van de voorziene 199 km. werd de wedstrijd ingekort tot slechts 131 km. Een vroege ontsnapping van 9 renners kreeg voor halfkoers het gezelschap van 14 medevluchters. Nog 9 renners konden de oversteek vanuit het peloton maken en de ruime kopgroep van 32 met daarbij 3 ploegmakkers van Kevin (Gianni, Mathias en Seppe) zou voor de zege strijden. Het peloton had op 15 km. of 2 ronden voor de finish een achterstand van 4’30” en werd uit koers genomen. Op 2 ronden voor het einde ontsnapten er 8 renners, met daarbij Gianni, uit de ruime kopgroep. De 8 koplopers zouden spurten voor de zege en Christophe Noppe (Sport Vlaanderen – Baloise) bleek de snelste.
Kevin, die niet mee was met de ruime kopgroep, werd net als het ganse peloton op 2 ronden voor het einde uit de wedstrijd genomen.
Foto’s van deze wedstrijd in het Album 2017 8-O

Dit bericht is geplaatst in Koersverslagen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie