GP Marcel Kint

Om 13u30 gingen er in deze UCI 1.2 te Zwevegem 106 deelnemers van start onder extreme weersomstandigheden. De regen viel met bakken uit de hemel en er waaide een heuse stormwind. De renners moesten 168 km. 600 afleggen verdeeld over 3 ronden van 31 km. en 7 plaatselijke ronden van 10 km. 800. Onmiddellijk na de start brak het peloton in 4 stukken en na de eerste ronde van 31 km. zat de koers er al meteen op voor meer dan de helft van de deelnemers! Ook voor Kevin die in de 3e waaier zat was het meteen einde verhaal. Net na de 1e ronde of na zo’n 35 km. wedstrijd kwamen de eerste 2 waaiers samen en waren er nog een 45-tal renners in koers. De verbrokkeling zette zich verder voort zodat op 4 ronden of zo’n 40 km. voor de aankomst nog slechts 11 renners in aanmerking kwamen voor de zege. Een sterke Jonas Rickaert (Sport Vlaanderen – Baloise) was de snelste van 4 koplopers. Slechts 34 deelnemers reden de koers uit.

Dit bericht is geplaatst in Koersverslagen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie