Famenne Ardenne Classic

Om 12u15 gingen er in Marche-en-Famenne 120 deelnemers van start in de eerste editie van deze UCI 1.1 koers. De renners moesten 195 km. 500 afleggen verdeeld over 1 grote ronde van 129 km. 500 en 3 plaatselijke ronden van 22 km. met onderweg 9 hellingen. Een vroege ontsnapping van 6 renners die tot 3’30” uitliepen werd teniet gedaan op 50 km. voor de aankomst. Na de algemene hergroepering brak de koers helemaal open en werd het vanaf dan een ware afvallingskoers, die slechts een 40-tal renners overleefden. In de laatste plaatselijke ronde waren er nog tal van aanvallen, maar met een 25-tal renners werd er gespurt voor de zege. De Nederlander Moreno Hofland (Lotto Soudal) bleek de snelste.
Kevin reed gedurende de eerste 140 km. constant vooraan maar toen de koers openbrak zat hij weeral te ver achteraan met als gevolg dat hij op 2 ronden voor het einde de rol moest lossen en uit de koers stapte.
Foto’s van deze wedstrijd in het Album 2017 8-O

Voor Kevin was het vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen. Wij houden jullie op de hoogte indien er nieuws is naar de aanloop van volgend seizoen.

Dit bericht is geplaatst in Koersverslagen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie