Cholet – Pays de la Loire (FR)

Met 120 deelnemers gingen ze om 11u30 van start in deze UCI 1.1 wedstrijd. De renners moesten 202 km. 700 afleggen of 1 grote ronde van 159 km. 700 met daarin 7 hellingen en 5 plaatselijke ronden van 8 km. 600 op een heel bochtig parcours. Er was een vroege ontsnapping van 4 renners die tot 6’55” uitliepen, maar de 4 werden net voor aanvang van de plaatselijke ronden ingerekend. Tijdens de plaatselijke ronden waren er talrijke ontsnappingen, maar ver droegen die nooit. Er werd dan ook met zo’n 60 renners gespurt voor de zege en de Fransman Thomas Boudat (Direct Energie) bleek de snelste.
Kevin verging het vandaag beter dan gisteren en had de ganse wedstrijd een goed gevoel. In het begin van de koers probeerde hij meermaals om een ontsnapping op poten te zetten. Kevin had anderzijds ook weer de nodige pech vandaag. Net voor aanvang van de plaatselijke ronden en op het moment dat de koers volledig open brak en er vooraan een 24-tal renners weg reden, kwam Kevin ten val. Gelukkig zonder erg. Hij belandde in een gracht, en kon na een lange achtervolging terug achteraan het peloton aansluiten. Omwille van de bochtige plaatselijke omloop en een peloton dat steeds op een lint reed, zat naar voren opschuiven er echter niet meer in en moest Kevin constant gaten toe rijden. Op 2 ronden voor het einde moest hij dan ook de rol lossen. Kevin reed de koers uit en kwam als 94e over de aankomst op 5’54” van de winnaar.

Dit bericht is geplaatst in Koersverslagen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie