Tour du Finistère (FR)

Om 12 uur gingen er 122 deelnemers van start in deze UCI 1.1 wedstrijd. De renners moesten 191 km. 100 afleggen. De laatste 48 km. 500 werden op 5 plaatselijke ronden van 9 km. 700 betwist, met telkens een steile beklimming op 1 km. voor de aankomst. Een vroege ontsnapping van 4 renners (met daarbij ploegmakker Jelle Mannaerts) werd in de 2e plaatselijke ronde teniet gedaan en vanaf dan waren er constant aanvallen. Het peloton werd steeds meer uitgedund en slechts de helft van de deelnemers reed de koers uit. In de laatste ronde konden er nog zo’n 15 renners wegrijden. De koplopers zouden voor de zege spurten en de Fransman Jonathan Hivert (Direct Energie) behaalde zijn 5e zege van dit seizoen.
Kevin had vandaag af te rekenen met pech. Door een schakelprobleem op een slecht moment liep zijn ketting eraf en daardoor verloor hij de voeling met het peloton. Na een lange achtervolging kon hij nog terug aansluiten, maar Kevin had hierdoor een serieuze cartouche verschoten. Op één van de volgende beklimmingen moest hij definitief de rol lossen.

Dit bericht is geplaatst in Koersverslagen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie