Tro Bro Leon (FR)

Om 13 uur gingen er 122 deelnemers van start in deze UCI 1.1 wedstrijd. De renners moesten 203 km. 200 afleggen waarvan 33 km. 300 of 27 stroken over onverharde wegen. Bovendien stond er vandaag 5 beaufort wind in Bretagne (FR). Onmiddellijk na de start trok Kevin samen met ploegmakker Ylber Sefa en Gianni Marchand in de aanval (zie Album 2018). De 3 koplopers reden een maximale voorsprong van 7′ bij elkaar. Op zo’n 50 km. voor de meet werden Kevin en zijn 2 kompanen echter terug ingerekend. Een nieuwe kopgroep van 12 renners werd gevormd en de schifting in het reeds sterk uitgedunde peloton ging verder. In volle finale kon de Fransman Christophe Laporte (Cofidis) nog wegrijden om solo te zegevieren voor de winnaar van vorig jaar Damien Gaudin (Direct Energie). Jelle Mannaerts (ploegmakker van Kevin) won de spurt voor de 3e plaats en mocht mee op het podium.
Kevin reed de koers niet uit, maar kleurde samen met ploegmakker Ylber Sefa 3/4 van de koers. Met Jelle Mannaerts op het podium een geslaagde dag voor de Tarteletto – Isorex ploeg van Peter Bauwens :aplause:  :aplause:  :aplause: 

Dit bericht is geplaatst in Koersverslagen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie