Historiek

Hoe het allemaal begon
Wambeek 2007Kevin begon zijn sportieve carrière als zwemmer, maar door knieproblemen moest hij daarmee stoppen. Na een paar tochtjes met de plaatselijke wielertoeristen samen met zijn vader Kris, die in het verleden overigens ook een zeer degelijk wielrenner was, kreeg hij de wielermicrobe te pakken. Hij begon in 2007 op 15 jarige leeftijd te koersen als 2e jaar Nieuweling en sloot aan bij Edegem Bicycle Club. In zijn eerste koersjaar won hij al direct 7 wedstrijden, waaronder 2 Beker van België wedstrijden, namelijk in Sint-Katelijne-Waver (voormalige Prins der Nieuwelingen) en te Affligem.

Tijdrijder
BK Tijdrijden 2008In 2008 was Kevin 1e jaars Junior bij Edegem Bicycle Club en begon dat jaar ook met de discipline tijdrijden. Het bleek al snel dat hij in dit onderdeel een specialist was. Zo werd hij bij zijn eerste deelname aan het BK tijdrijden in Moeskroen al meteen 2e op amper 66 honderste van een seconde van winnaar Arthur Van Overberghe. In 2008 behaalde hij 7 overwinningen, waaronder de “Junior van het jaar” in Edegem, de klimkoers in Harzé en de 2e etappe in de Ronde Van De Vlaamse Ardennen.

Flandriën
Flandrien Junioren 2009Als 2e jaar Junior reed Kevin in 2009 voor Avia Cycling Team, het werd een echt boerenjaar met liefst 16 overwinningen. Hij won ondermeer de Omloop  Mandel Leie Schelde, PK en BK Tijdrijden, GP Bari Metallo in  Pommeroeul, de 2e etappe in de Keizer Der Juniores, de 4e etappe in de Giro Ciclistico Della Lunigiana (Italië), de 1e rit en de 2e rit en tevens de eindzege in de Sparkassen Münsterland Tour (Duitsland).  Op het WK tijdrijden in Moskou behaalde hij een 6e plaats en op het EK tijdrijden in Hooglede-Gits eindigde hij als 5e. In 2009 werd Kevin verkozen tot “Flandriën” bij de Junioren. Hij haalde het in deze prestigieuze verkiezing voor Guillaume Van Keirsbulck en Jasper Stuyven. Een beloning voor een heel sterk seizoen.

Beveren 2000
Nederzwalm 2010Als 1e jaar belofte reed Kevin in 2010 voor Beveren 2000. De overstap naar deze categorie verliep moeiteloos en hij won als 1e jaars al onmiddellijk 7 wedstrijden, waaronder de 2e rit in de Ronde van Namen. Op het EK tijdrijden in Ankara (Turkije) werd hij 9e en in de wegrit reed hij een dijk van een wedstrijd, in dienst van de Nationale ploeg. Op het einde van het seizoen werd Kevin getroffen door een mycoplasma infectie en zo eindigde zijn seizoen in mineur.

Profcontract Topsport Vlaanderen – Mercator
BK Tijdrijden 2011 Tervuren
Na het ophouden van Beveren 2000 stapte Kevin in 2011 als 2e jaars belofte over naar het Ovyta Eijssen Acrog Cycling Team. Na een slechte winter door ziekte kwam hij dit jaar traag op gang en zat er geen regelmaat in zijn prestaties. Maar in juni kon hij een eerste maal juichen in Jeuk-Gingelom. Hij won daarna nog 6 wedstrijden, waaronder de Ronde van Vlaams Brabant en het BK tijdrijden in Tervuren. Op het EK tijdrijden in Offida (Italië) werd hij 8e en ook in de profkoersen die hij mee reed liet hij zich opmerken (o.a. Dwars door het Hageland in Aarschot en de IWT in Oetingen). Deze prestaties bleven ook niet onopgemerkt bij de profploegen en zo tekende Kevin op het einde van het seizoen een profcontract voor 2012 bij Topsport Vlaanderen – Mercator.

Team Cibel EZC
Kevin wint Rit 3 Tour Savoie Mont BlancNa 3 jaar prof bij Topsport Vlaanderen – Baloise werd Kevin zijn contract niet meer verlengd voor 2015. De voorbije 2 seizoenen had Kevin constant met blessures (heup- en enkelbreuk)  en andere ongemakken (o.a. slechte bloedwaarden) af te rekenen. Met als gevolg dat hij de voorbije 2 jaar amper een 10-tal wedstrijden kon betwisten, en hierdoor ook geen prestaties kon leveren zoals we van hem gewend zijn.
Na 3 jaar prof zal Kevin zich in 2015 opnieuw proberen te bewijzen als EZC bij het Team Cibel, om alzo terug hoger op te geraken.

Profcontract Tarteletto – Isorex
Outfit 2018Kevin won de voorbije 3 jaar (2015-2016-2017) liefst 17 koersen voor Team Cibel – Cebon. In 2017 behaalde hij zelfs 90 UCI punten, maar dat was blijkbaar niet voldoende voor Team Cibel – Cebon om Kevin aan boord te houden… Bij Tarteletto – Isorex geloven ze duidelijk wel in Kevin en boden hem voor 2018 dan ook een profcontract van 1 jaar aan.